Finisaje interioare

      F&I gDn se defineste prin professionalism si calitatea finisajelor interioare executate, prin inovatie in domeniu si prin eleganta si complexitatea executarii acestora.

       La ora actuala sunt la moda finisajele moderne, futuriste ce diferentiaza spatiul prin originalitate si efecte decorative (scafe rigips, spoturi etc…), acestea fiind capabile sa transforme orice spatiu intr-un ambient placut fie de locuit sau de lucru.

       Experienta dobandita de-a lungul timpului si colaborarea cu societati de renume (vezi portofoliu) ne ajuta sa satisfacem orice dorinta in domeniului finisajelor interioare. Idealul nostru este de a pune la dispozitia clientului finisaje de cea mai inalta calitate, executate comform normelor Europene.

       Specialistii nostrii vin in ajutorul dumneavoastra cu idei de amenajari interioare, iar impreuna decidem care este cea mai buna solutie.

       In domeniul finisajelor interioare executam orice tip de finisaje de la gresie-faianta, parchet, montaj usi, tamplarie PVC si aluminiu,instalatii sanitare-electrice, pana la mobilier la comanda.

       Suntem de asemenea specializati in urmatoarele tipuri de finisaje interioare:

  • Zugraveli;
  • Montaje (parchet, gresie faianta, usi, etc…);
  • Instalatii de orice tip;
  • Gleturi (grosier/finisaj);
  • Orice tip de finisaje interioare.

 

Parchetul triplu stratificat si lemn masiv  si climatul ambiental

Parchetul triplu stratificat si lemn masiv  este un material viu si, in consecinta, reactioneaza la schimbarile ce se petrec in mediul sau ambiental. El prezinta diverse reactii la variatiile umiditatii aerului si se adapteaza intr-o masura mai mare sau mai mica. Daca Parchetul triplu stratificat si lemn masiv este asezat intr-o camera cu o umiditate a aerului foarte ridicata, lemnul va tinde sa absoarba o parte din umiditatea existenta. Daca, din contra, acelasi parchet este asezat intr-un mediu cu aer uscat, el va reactiona in mod opus, eliberand umiditate intr-un grad mai ridicat sau mai scazut.

Stabilitate si deplasare

Avand in vedere faptul ca parchetul triplu stratificat si lemn masiv tinde intotdeauna sa fie in echilibru cu mediul in care se afla, va realiza in mod inevitabil deplasari foarte lente,  care vor determina o modificare a formei si a dimensiunii lemnului. In mod evident, acest comportament poate crea probleme atunci cand lemnul este folosit la realizarea podelei din lemn (parchet); in afara de faptul ca lemnul este puternic influentat de schimbarile climatice, el poate fi supus si contactului ocazional cu apa. Din fericire, expertii in domeniu au dezvoltat tehnologii menite sa ofere solutii practice acestei probleme, astfel ca, in ziua de astazi, lemnul si stabilitatea au devenit sinonime.
Lemnul, in timpul procesului de uscare, pierde intreaga cantitate de apa (seva) localizata in cavitatile celulare. Acest proces se petrece fara a cauza nici un fel de deformare. Dupa incheierea acestei prime faze, apa de pe peretii celulelor se va evapora. In consecinta, greutatea peretilor celulari va scadea, ducand la producerea fenomenului numit contractarea lemnului. La nivel macroscopic, acest comportament  creeaza modificari  ale formei si dimensiunilor:  asa-numitele miscari ale lemnului.

O noua formula pentru asigurarea stabilitatii parchetului

Gratie compensarii rezultate in urma tensiunilor introduse prin cunostintele tehnice, parchetul a dobandit o noua formula de asigurare a stabilitatii. Datorita tehnicii de lipire a straturilor cu fibre imbinate, este posibila fabricarea unui produs de inalta calitate tehnologica, cu performante structurale notabile pentru un  simplu material natural. Acest proces de fabricatie a permis largirea orizonturilor in folosirea  lemnului, pentru realizarea unora dintre cele mai solicitante si sofisticate lucrari.

 

Cand alegeti gresia, faceti diferenta intre gresia de interior si cea de exterior. Daca doriti sa placati o veranda sau un spatiu in aer liber, optati pentru gresia tratata sa reziste la inghet si alegeti o textura care sa nu permita alunecarea; deci evitati gresia portelanata si alegeti-o mai degraba pe cea care imita materialele naturale (piatra, caramida, pietris).

Amenajare Baie Gresie Faianta Avangarde Opoczno 2

Amenajare Baie Gresie Faianta Avangarde Opoczno 2

Gresia este o roca formata din nisip cimentat, care este usor de desprins in bucati si fasii. Tarile cu traditie in fabricarea gresiei si care folosesc gresia in cea mai mare parte a casei, sunt tarile mediteraneene. Tarile nordice, in schimb, nu folosesc gresia decat la baie si la bucatarie.

Gresia defineste cu succes o suprafata, insa nu are proprietati izolante antitermice sau antifonice. Gresiile sunt de doua feluri, in functie de procedeul de coacere: smaltuite sau nesmaltuite. Cele smaltuite se obtin cu dubla coacere (bicottura) si o singura coacere (monocottura), iar cele nesmaltuite (din care fac parte gresia portelanatasi gresia rosie) se obtin prin coacere simpla (cotto).

 

Amanajare-baie-cu-gresie-si-faianta-Amaltea-Purio

Amanajare-baie-cu-gresie-si-faianta-Amaltea-Purio

Gresiile se impart si dupa gradul de rezistenta si calitate, asa-numitele teste PEI (determina rezistenta la abraziune). Exista trei clase de PEI, de la I la V, de la cel mai slab (trafic redus) pana la cel mai ridicat nivel de rezistenta, destinate traficului intens (in spatiile comerciale, holurile de la intrare si bucatarii).

In completarea gresiei, faianta poate decora orice fel de perete si o puteti gasi intr-o varietate de modele si combinatii de culori: de la clasica faianta alba sau intr-o singura culoare si pana la faianta cu modele in relief, cu intercalatii de piele sau alte materiale. Preturile pornesc in sens proportional cu complexitatea modelului, firma si tara de import. Faianta da o nota aparte baii, bucatariei sau altor incaperi, este pratica (usor de curata) si se adapteaza personalitatii oricarei locuinte.

Inainte de a o cumpara, verificati cat de mare este puterea sa de absorbtie a apei – in cazul in care faianta este de o calitate inferioara, apa absorbita o va face mai sensibila la aparitia crapaturilor si mai friabila. Dar, de regula, faianta este tratata pe zona de contact cu peretele cu o substanta care impiedica absorbtia umezelii.

Gresie-si-Faianta-Linero

Gresie-si-Faianta-Linero

In prezent se constanta mai multe tendinte in decorarea cu faianta: faianta in doua culori opuse sau din aceeasi nuanta, cu nuanta sau culoarea inchisa in partea de jos a peretelui si dechisa in partea de sus pana la tavan, cu brau vertical, de culoare in contrast, cu modele in relief (flori, motive geometrice) sau cu aplicatii (perlute), realizata prin insertia unor materiale (cu ar fi pielea), care ii poate conferi o nota de lux opulent (sau de kitch, in functie de restul tendintei de amenjare). Nu se poate spune ca exista culori la moda, insa una din cele mai cautate tonuri de culori este wenge (o textura nelucioasa, cu striatii foarte fine pe verticala, care imita, de altfel, lemnul cu aceeasi denumire), pe nuante de brun inchis sau brun-roscat. Cel mai bine se poate combina cu nuante de crem, pe acelasi tip de textura. De asemenea, se poarta faianta de baie rosie sau in amestec de alb si rosu, dar si orice alte culori tari, in combinatii putin socante. In orice caz, atunci cand va place o culoare, ganditi-va cum va arata spatiul de care dispuneti: mai mic sau mai mare la nivel optic. O gresie combinata cu o faianta de culoare inchisa va face ca o baie mica sa para si mai mica, pe cand culorile calde si luminoase, cu accente de rosu sau albastru puternic, vor mari optic spatiul.

 

Tapetul este o soluție excelentă pentru a-ți finisa pereții locuinței. Este durabil, se aplică usor si curat, oferă un aspect elegant si îngrijit si se întreține usor. Dacă ai decis să acoperi pereții locuinței tale cu tapet, este important să execuți această operațiune corect. Astfel, vei obține nu doar efectul estetic pe care ți-l doresti, dar si o durată de viață mai lungă a tapetului. Iată care sunt pasii pe care trebuie să îi respecți atunci când vine vorba despre achiziționarea si aplicarea tapetului:

1. Pentru a afla cât tapet trebuie să achiziționezi, măsoară înălțimea si lungimea fiecărui perete în parte si calculează suprafața. Adună suprafețele pereților pe care intenționezi să îi acoperi cu tapet si cumpără cu cel puțin 20 la sută mai mult tapet. În timpul procesului de aplicare vor exista si pierderi, datorită suprapunerii fâsiilor de tapet si datorită faptului că vei fi nevoit să decupezi din fâsii atunci când ajungi la capătul peretelui.

2. Dacă peretii au denivelări importante, slefuieste aceste denivelări cu atenție. Apoi, spală pereții cu un burete înmuiat în apă călduță cu puțin detergent de vase si bine stors. Lasă pereții să se usuce. Tapetul trebuie aplicat pe peretele perfect curat, degresat, fără urme de praf.

3. Atunci când începi să aplici tapetul pe un perete, măsoară de câte fâsii ai nevoie pentru a acoperi acel perete si pregăteste fâsiile in prealabil.

4. Aplică adezivul pentru tapet pe o fâsie si începe să o lipesti începând din capătul peretelui, de sus în jos. Asigură-te că ai o scară care îți permite acces comod si sigur pentru a putea lipi tapetul începând de la nivelul tavanului.

5. Când lipesti o a doua fâsie asigură-te că o suprapui cel puțin 5 mm peste cea precedentă, pentru a nu rămâne bucăți de perete neacoperite. Atunci când suprapui bucățile de tapet, fii foarte atent la imprimeul tapetului – trebuie să existe o continuitate firească a imprimeului, fără decalaje supărătoare ochiului.

6. Atunci când ajungi în zona colțurilor, nu încerca să aplici tapetul pe unghiul de 90 de grade, deoarece e imposibil să eviți cutele inestetice. Trebuie să lipesti o fâsie de tapet cât mai perfect pe colțul peretelui, apoi să treci la peretele următor cu o nou fâsie si să te asiguri că cele două fâsii de tapet se suprapun câțiva milimetri.

7. Nu încerca să lipesti tapetul cu altceva decât adezivul special destinat acestui scop – nu vei economisi nici timp, nici BANI, dimpotrivă, cel mai probabil vei da gres.

8. După ce ai aplicat tapetul în întreaga camera, este indicat să finisezi partea de sus, de lângă tavan, cu ajutorul unor ancadramente din gips sau polistiren care să fie apoi vopsite în aceeasi culoare cu tavanul.

9. Aplicarea tapetului este o operațiune destul de laborioasă